Van Gogh-målning stulen från stängt museum

En Vincent Van Gogh-målning stals under morgontimmarna från Singer Laren-museet i Nederländerna.

Jag är chockad och absolut rasande över att detta har hänt, säger museets direktör Jan Rudolf i ett videouttalande.

30 mars 2020 15:45

En målning av Vincent Van Gogh har i natt stulits från Singer Laren-museet i Nederländerna, som hållit stängt sedan den 12 mars till följd av restriktioner i samband med coronavirusets spridning globalt.

Verket som stulits är "Spring garden", eller på originalspråk "Lentetuin", en målning från 1884. Målningen ska ha varit utlånad från Groninger-museet i samma land.

Enligt poliserna som larmades till platsen ska tjuvarna ha brutit upp huvudentréns glasdörr under måndagens tidiga morgontimmar.

Jag är chockad och absolut rasande över att detta har hänt, säger Singer Laren-museets direktör Jan Rudolf i ett videouttalande på Youtube.
Det här fantastiska och rörande konstverket av en av våra stora konstnärer har stulits, tagits från vår gemenskap.

Museet har över 3000 konstverk av framförallt William Henry Singer, såväl som Van Gogh, Bart Van der Leck, Jan Toorop och Piet Mondriaan, men rapporterar att något annat verk inte stulits.

Van Goghs tavlor är bland de dyraste i världen. Konstnärens tidiga verk har sålts för motsvarande 71 miljoner kronor – medan rekordpriset för en Van Gogh-tavla är 691 miljoner kronor för verket "Porträtt av dr Gache". Ett fåtal av konstnärens verk brukar bli tillgängliga på den internationella marknaden varje år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters