Nedtonad Joe Labero till Rosvalla

Glöm eldssprutande inferno och bombastiska illusioner. När magikern Joe Labero för tredje gången i ordningen intar Rosvalla den 3 mars nästa vår, utlovar han personligare show än någonsin.

29 september 2016 10:20

Nej, det är ingen fördröjd 50-årskris som gett upphov till "A Magic world", en show som 53-årige Joe Labero själv beskriver som mer nedtonad, lite biografisk och samtidigt geografisk. Han ringer på exakt utsatt tid från ett hotellrum i London för att promota sin nya show. Samma kväll ska han gå och se Harry Potter-musikalen på Royal Albert Hall och samtidigt träffa "lite folk" som medverkat till den nya Pottersuccén.

– Jag vill göra en mer personlig show den här gången och tillsammans med mitt team har jag skissat fram en show där mitt resande i världen blir den röda tråden. "A Magic world" blir snarare ett sätt att runda av det jag gjort hittills, än att sätta punkt för min karriär, menar han.

Showen har premiär på Vasateatern i Stockholm i oktober och våren 2016 beger sig Labero ut på en omfattande turné i Sverige. Sedan några år tillbaka bor Joe Labero i Singapore tillsammans med sambon Anna Vinterfall och dottern Nicole som precis börjat andra klass i Singapore. Och det är hemmet som inspirerat öppningsscenen i nya showen.

– Vi utgår från ett penthouse med hemma-hos-känsla, där jag promenerar runt i vardagsrummet innan vi beger oss ut på en resa som börjar i Alvesta där jag växte upp och som sedan går vidare till Oslo, Monte Carlo, Australien, Asien, Paris, Las Vegas och ännu fler platser. Showen innehåller flera av mina klassiska illusioner, fast ompaketerade. Det kommer kännas nytt, fräscht och överraskande, säger Joe Labero.

Med världen som arbetsplats blir besöken hem till Sverige allt färre, men något som han observerat under sina besök i Stockholm, är hur smutsig huvudstaden har blivit under det senaste året.

– Singapore är en fantastisk stad, det bor sex miljoner människor där och är grönt, skönt och otroligt rent överallt, till skillnad mot Stockholm. Men det ska bli jätteroligt att sätta upp "A Magic world" på Vasateatern som är en jättefin teater.

Turnén inleds i Kalmar den 16 februari och den 3 mars kommer "A Magic world" till Rosvalla. Totalt omfattar turnén ett 20-tal stopp.

– Det var inte planlagt att det skulle bli såhär tjockt i vår. Men någonstans är det smickrande att folk är intresserade av ens person och av det man gör, det ska man vara glad för. I mitt fall gäller det att förnya mig och fundera ut nya illusioner och effekter och inte ta något för givet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Palmqvist