En förenklad bild sprids om Nyköpings högstadium

Nyköpings högstadium är den enda högstadieskola i Nyköping som välkomnar och tar emot alla barn vid varje givet tillfälle, skriver Urban Granström (S), Martina Hallström (C), Marco Venegas (Mp).

Nyköpings högstadium är den enda högstadieskola i Nyköping som välkomnar och tar emot alla barn vid varje givet tillfälle, skriver Urban Granström (S), Martina Hallström (C), Marco Venegas (Mp).

Foto: Jens Alvin

Insändare2021-10-21 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköpings högstadium är den enda högstadieskola i Nyköping som välkomnar och tar emot alla barn vid varje givet tillfälle. Sådana ser reglerna ut. Nyköpings högstadium är den enda högstadieskola som deltar i den samverkan för trygghet kommunen har med polisen. Transparent och öppet. Just därför att skolan är kommunal och också öppna med utmaningarna sprids en bild som är allt för förenklad. Skolans ledning är fullt medvetna om problem och möjligheter men även vi politiker är medvetna om de uppmaningarna som skolan står inför och arbetar ständigt med att förbättra förutsättningar för eleverna som går i våra skolor.

Nyköpings högstadium är en vanlig, ovanlig, skola. Ovanlig på det sättet att det idag är få skolor i Nyköping som har en bred elevsammansättning. Vanlig för att det just är en vanlig högstadieskola med elever med olika förutsättningar.

Politiskt jobbar vi på många sätt med att förbättra förutsättningarna för alla elever i Nyköping. Toleransprojektet startades för några år sedan med ett övergripande mål för ökad social sammanhållning och integration. Ett projekt öppet för alla elever. En sådan satsning är den resursskola som startats för elever på högstadiet. Ett annat är det sätt vi väljer att fördela resurser. Mest resurser till de skolor som behöver det bäst.

Det märkliga är att när personal på skolan skriver en insändare som inte blundar för utmaningarna men också stolt konstaterar att de gör ett bra jobb misstänkliggörs personalen av den lokala tidningen. Kan verkligen så många i personalen vara stolta över sitt arbete? Vi är stolta över medarbetarna på våra skolor som varje dag möter elever med olika bakgrund på ett professionellt sätt för våra barns bästa. På Nyköpings högstadium såväl som på alla andra skolor i Nyköping.