Alliansen vill utveckla området vid Läget

Alliansen vill utveckla området och är inte alls emot en ny restaurang på platsen, skriver de politiska företrädarna.

Alliansen vill utveckla området och är inte alls emot en ny restaurang på platsen, skriver de politiska företrädarna.

Foto: Malén Eneberg

Insändare2020-08-12 05:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I debatten om hur våra gemensamma pengar ska investeras har majoriteten (S + V) ibland försökt få det till att Allianspartierna i Oxelösund skulle vara emot en ny restaurang vid Läget. Det är helt fel. Vi vill tvärtom utveckla det attraktiva området vid och omkring Restaurang Läget och vidare bort mot tidigare Båt & Motor. 

En mycket seriös näringslivspart var nyligen beredd att satsa kapital och bygga en ny restaurang och utveckla området vid Läget. Men sossarna är inte intresserade av att utveckla kommunen med hjälp av företagare. Det är en skrämmande syn som de röda besitter. Det här vill Allianspartierna ändra på.

Investeringstakten och behoven ökar. Kommunens investeringar måste därför koncentreras till om-, till- och nybyggnation och fokusera på kärnverksamheter. Bland annat skolor och utbyggd äldreomsorg. För att inte slå i lånetaket måste en hård prioritering ske.

Att allianspartierna (Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna) avslog hela investeringen till ”Restaurang Läget” skedde alltså av omsorg om kommunens ekonomi och av respekt för prioriterade grupper (vård, skola, omsorg).

Vi vill gärna ha en ny restaurang – med privata pengar. Släpp in nya initiativ och låt kommunen koncentrera sig på våra barn och äldre!

Hur vi vill fortsätta utveckla området; gästhamnen, besöksnäringen, med mera – återkommer vi till.