Detta är ett annonssamarbete

6 enkla sätt att få mer fritid

5 juli 2022 08:50

Detta inlägg är en annons

När det gäller fritid kan de flesta av oss inte få tillräckligt med tid. Tyvärr kommer livet förmodligen aldrig att sakta ner, så det verkar som om det bästa sättet att hitta en dag för fritid är att räkna ut hur vi kan skapa mer fritid åt oss själva. En slumpmässig ledig dag utan förpliktelser kommer förmodligen inte att mirakulöst falla oss i händerna. Så om vi vill ha lite tid för att koppla av är det bäst att vi funderar ut hur vi kan organisera vårt liv för att se till att vi får den lediga tid vi behöver.

1. Planera in det i din kalender

Du kan få in mer tid för dig själv genom att faktiskt schemalägga det i din kalender. Försök att börja med en eller två timmar och arbeta dig så småningom upp till en hel dag. Planera inte in något annat. Den tiden är till för dig och känn dig inte skyldig till att du åsidosätter tid enbart åt dig själv.

2. Automatisera så mycket du kan

Allt du kan göra för att sätta återkommande åtaganden på autopilot hjälper dig att frigöra tid. Program för receptförnyelse, programvara som spårar utgifter, appar som påminner dig om att det är dags att ta en paus och röra på dig. Genom att ta bort behovet av att tänka på dessa saker kan du fokusera på mer "egentid".

Ett tips som kan hjälpa enormt är att automatisera din e-post med automatiserade uppgifter som email-filter, automatiska svar med mera. Ytterligare ett tips är att automatisera din inhandling av råvaror till matlagningoch laga en lätt middag. Med tjänster som HelloFresh kan du även automatisera både inspiration till nya recept och få hem alla färska ingredienser som krävs för att laga dem i en snabb middag. Att också laga tillräckligt med mat så det räcker för matlådor spar massvis av tid.

3. Organisera dig

Inget sparar tid så mycket som att ha ordning i våra liv. Oorganisering slösar bort enormt mycket tid, till exempel när saker inte går att hitta, när du kommer för sent till möten och glömmer saker.

Din att-göra-lista är en av de viktigaste tillgångarna för att maximera din produktivitet. Den motsvarar noter för en orkester. Ett mönster för en sömmerska. Ett recept för en kock. Det är din spelplan för framgång. Men... det är också en STOR tidsdödare - både när det gäller hur mycket tid som går förlorad och hur viktig den tiden är.

Din morgon sätter stämningen för dagen som kommer. Så om du börjar okoncentrerad, utan att veta vad du behöver arbeta med och när, kommer du att förbli okoncentrerad hela dagen, min vän. Å andra sidan kan du börja varje dag med att planera saker och ting direkt när du vaknar, eller till och med kvällen innan, för att få klarhet så snart som möjligt. Men i det fallet spenderar vi vanligtvis vansinnigt mycket tid på att planera våra att-göra-listor.

Istället kan du med hjälp av tricken för automatisering av uppgifter skapa en tydlig och fokuserad plan för dagen på 5 minuter eller mindre.

4. Bort från sociala medier

Ett bra sätt att spara massor av tid är att spendera mindre tid på Facebook och andra sociala medier. Det finns massor av sociala medier, så välj ut de två eller tre du gillar och använder mest. För de sociala medier du använder, begränsa din sammanlagda tid till en timme eller två per dag.

5. Få tillräckligt med sömn

Att lägga till extra timmars sömn varje natt kan verka som om det skulle ta bort din fritid, men om du får tillräckligt med sömn kan du arbeta optimalt och få dina uppgifter gjorda snabbare. Konstant sömnbrist leder till sämre beslutsfattande och enbart detta kommer sannolikt att innebära att du inte är så produktiv som du skulle kunna vara under dagen. Om du är mindre produktiv tar saker och ting längre tid att göra, vilket ger mindre tid för det du vill göra senare.

 

 


 

Från

hellofresh.se