Detta är ett annonssamarbete

Se till att ditt party blir en succé

9 augusti 2022 16:28

På fester får du träffa nya och intressanta människor, föra bra samtal och kanske till och med få nya vänner. Dessutom finns det oftast gott om mat och dryck att njuta av och det kan vara ett bra sätt att koppla av och ha roligt. Finns det något som inte är bra med fester? Självklart måste du se till att du dricker ansvarsfullt och inte överdriver, annars förstör du det roliga för alla. Inte minst för dig själv. Och om du är värd, se till att dina gäster också har roligt. En fest ska vara en rolig och trevlig upplevelse för alla inblandade. 

Att planera och tänka på inför en fest

 • Sätt upp en budget för festen. Detta hjälper dig att avgöra hur mycket du kan spendera på mat, drycker, dekorationer och underhållning. Om du har en liten budget kan du alltid be gästerna lägga en liten slant för att du ska kunna köpa in allt inför festen.
 • Ett partytält är ett fantastiskt alternativ att ha fest i när vädret tillåter. Det finns mängder av rymliga partytält att välja bland på nätet. 
 • Välj ett tema för festen. Det hjälper dig att begränsa dina val av mat, drycker och dekorationer. Populära teman är 80 tals tema, djur tema, Hawaii tema, pirat tema och så mycket mer. Endast fantasin sätter gränsen här. 
 • Skicka ut inbjudningar i förväg. På så sätt får gästerna tid att göra sig klara med sina scheman och eventuellt ordna med resan till festen om den ligger lite längre bort.
 • Planera menyn. Tänk på eventuella kostrestriktioner som dina gäster kan ha och försök att tillgodose dem. Idag finns det väldigt många bra alternativ till alla.
 • Bestäm dig för en spellista. Se till att den är tillräckligt lång för att räcka till under hela festen! Du kan också höra med andra om deras spellistor, eller kanske du känner någon som spelar i ett band som vill uppträda? 
 • Välj dina dekorationer. Försök återigen att hålla dig inom det tema du har valt. Det blir riktigt festligt.
 • Sätt upp ett barområde. Det behöver inte vara något märkvärdigt, bara ett område där gästerna kan ta för sig av drycker. Se gärna till att någon ansvarar för rollen som bartender.
 • Förbered några spel eller aktiviteter. Detta kommer att hjälpa till att hålla gästerna underhållna om festen börjar mattas av vid något tillfälle. Många älskar olika quiz eller utomhusaktiviteter som femkamp. 
 • Se till att du har tillräckligt med mat och dryck till alla. Det är alltid bättre att ha mer än mindre.
 • Städa upp under tiden. Det gör det mycket lättare att städa efter festen. Om du inte orkar göra det själv finns det säkert ungdomar inom räckhåll som gör det för en liten peng. 

Se till att ha roligt. Och om du är värd, se till att din fest blir en fest som dina gäster sent kommer glömma!

Från

https://www.furniturebox.se/utomhus/utomhusforvaring/tradgardstalt-forvaringstalt/partytalt