Fettuccine all’Alfredo

För 4 portioner, 15 minuter.

400 g fettuccine

Artikelbild

| Fettuccine all’Alfredo är en mättande klassiker från Rom.

200 g smör

flingsalt

200 g färskriven parmesan

nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Koka upp rikligt med saltat pastavatten i en kastrull. Koka pastan al dente (med tuggmotståndet kvar). Spara en mugg av kokvattnet och låt pastan rinna av.

2. Smält smöret under tiden på svag värme i en vid stekpanna utan att det får färg. Stäng av plattan.

3. Lägg ned pastan i smörpannan. Tillsätt en nypa flingsalt till pastan, rör om kraftigt och tillsätt sedan en näve parmesan och lite av det sparade kokvattnet. Fortsätt röra och blanda i lite ost i taget, tillsätt eventuellt lite mer kokvatten om det behövs – det ska bli en slät och lite krämig konsistens.

4. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera genast, gärna med extra parmesan vid sidan om.

mat