Spenat- och mozzarellagratinerad torsk

För 4 personer, 45 minuter

600 g torskfilé

Artikelbild

| Torskfilé med lättstuvad spenat och mozzarella. Klart inspirerad av italiensk matlagning och hur gott som helst.

3 msk vetemjöl

2 ägg

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

100 g späda spenatblad

2 dl + 2 msk grädde

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

1/2 krm mald muskotnöt

125 g mozzarella (1 påse)

Att äta till:

2 tomater

kokt potatis

Gör så här:

1. Hacka spenatbladen grovt och blanda med 2 deciliter grädde i en kastrull. Koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt muskotnöt. Sjud ett par minuter utan lock, så att det blir krämigt. Smaka av med muskotnöt, salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd i vetemjöl. Vispa upp äggen med 2 matskedar grädde i en djup tallrik. Hetta upp en stekpanna med smör och rapsolja. När smöret slutat skumma vänd den mjölade fisken i äggsmeten och lägg direkt i pannan. Sänk värmen och stek en dryg minut per sida. Lyft över den till en ugnsfast form.

3. Fördela spenatblandningen över fisken. Dela tomaterna i halvor och lägg med snittytan uppåt bredvid. Lägg tunna skivor mozzarella över både fisk och tomater. Gratinera i ugnen på 225 grader i 8–10 minuter. Servera med kokt potatis.

mat