Asiatisk fläskfärs med ingefära

För 4 portioner, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt fläskfärsen mot vegofärs.

Artikelbild

| Fläskfärsen passar perfekt ihop med asiatiska smaksättare som soja, fisksås.

4 portioner jasminris

2 msk rapsolja

500 g fläskfärs

1 msk finriven ingefära

2 vitlöksklyftor, finhackade

1/2 röd chili, finhackad

2 msk japansk soja

1 msk asiatisk fisksås

1 msk råsocker

svartpeppar

1 bunt salladslök

1 lime

Till servering:

strimlad vitkål

skivad gurka

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och lägg i färsen. Fräs tills den fått lite färg, blanda då och då så det blir mindre bitar.

3. Tillsätt finriven ingefära, finhackad vitlök och chili. Fräs en stund till, rör då och då. Stek tills färsen är genomstekt.

4. Häll ned soja, fisksås och socker. Blanda och låt bli varmt och krydda med lite svartpeppar.

5. Strimla salladslöken i tunna skivor och dela limen på mitten. Lägg upp färsen med nykokt ris och toppa med salladslök och pressa över lime. Servera med strimlad kål och gurka.

Tips. Det är också gott att servera rätten med hackade jordnötter eller rostade sesamfrön och färsk koriander.

mat