Hummerwok

För 4 personer, 20 minuter

4 kokta humrar, á ca 350 g, tinad i kyld över natten

Artikelbild

| Wokad hummer med nudlar och champinjoner är festlig mat i tiden.

200 g äggnudlar

1 gurka

12 körsbärstomater

12–15 champinjoner

salt och vitpeppar

rapsolja

Att äta till:

2–3 msk färdig oystersås

100 g alfaalfagroddar

1 citron

körvel

Gör så här:

1. Koka nudlarna 3 minuter i saltat vatten. Tippa upp dem i ett durkslag och spola med kallt vatten.

2. Dela gurkan på längden och skär den i centimetertjocka skivor. Skär körsbärstomaterna i halvor och champinjonerna i knappt centimetertjocka skivor. Skala och plocka ut allt kött ur humrarna.

3. Hetta upp en vid stekpanna och slå i en dryg matsked rapsolja. Woka svamp och nudlar någon minut, fortsätt med gurka och körsbärstomater. Salta och peppra lätt. Vänd till sist ned hummerköttet, blanda och dra pannan från spisen. Fördela woken i djupa tallrikar och toppa med körvel och pressad citron. Lägg en rejäl nypa groddar vid sidan och klicka varsamt med oystersås (ostronsås) över hummer och nudlar. Servera direkt.

mat