Arbete pågår för att underlätta vaccinbokningen

Vi erbjuder också drop-in på flera platser där ingen bokning krävs för att vaccineras, skriver Regionens vaccinationssamordnare Magnus Johansson.

Vi erbjuder också drop-in på flera platser där ingen bokning krävs för att vaccineras, skriver Regionens vaccinationssamordnare Magnus Johansson.

Foto: Johannes Tångeberg

Insändare2021-11-17 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare om problem att boka tid för vaccination via 1177.se "Rekommenderade vaccinbokningssystem fungerar inte!"

Över 450 000 doser vaccin mot covid-19 eller säsongsinfluensan har givits i Sörmland under 2021. Majoriteten som har bokat tid till våra olika vaccinationslokaler har gjort det via 1177.se. 

De som inte har kunnat logga in med bank-id eller Freja-eID på 1177.se har haft möjlighet att ringa till vår bokningstelefon. Antalet som ringer till vår bokningstelefon är periodvis mycket högt och vi är medvetna om att irritation kan uppstå när man inte kommer fram när man önskar. 

Vi försöker möta efterfrågan genom att öka antalet medarbetare som tar samtalen. För närvarande har vi cirka 20 personer som arbetar med att svara på de cirka 900 samtal om dagen till bokningstelefonen. Vi erbjuder också drop-in på flera platser där ingen bokning krävs för att vaccineras. 

Information om drop-in mottagningar finns bland annat på 1177.se utan behov av inloggning. Tillgången på vaccin är god, lediga tider finns och vår målsättning är att göra det så enkelt som möjligt för alla som vill vaccinera sig. Vi arbetar även med att under 2022 kunna erbjuda ett nytt bokningssystem för vaccination kopplat till en ny vaccinationsjournal med mål att ytterligare underlätta bokning.