Husmanskost, vad är det?

Husmanskost, vad är det? Skriver Kikki Andlin Norberg i ett svar på en tidigare insändare.

Husmanskost, vad är det? Skriver Kikki Andlin Norberg i ett svar på en tidigare insändare.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare2021-01-22 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "En förmån att vi har skolmat i våra skolor" publicerad 18/1.

Jag måste besvara dina argument. Kan du tala om vilken skola som inte serverar falukorv med makaroner, fiskpinnar med potatismos, spagetti med köttfärssås, pannkakor, blodpudding, potatisplättar med mera? Är inte det som kallas husmanskost? Har jobbat på många skolor under min speciallärargärning i över 40 år. Tala om fört mig vad skolan heter som inte serverar husmanskost? (Ärtsoppan är borttagen sen längesen). Kan du till exempel verifiera vad de obegripliga rätterna heter och vad de består av? Sen vore det ärligt om du kunde stå för vad du heter. Jag tar gärna kontakt med din skolas matsal och frågar dem vad de håller på med. En sak håller jag faktiskt med dig. Ungar vill ha de olika maträtterna uppdelade på tallriken. Lite svårt när det serveras lasagne som enligt mig är en favorit.

Fick ett positivt telefonsamtal från en äldre speciallärare som blev tacksam över att någon tog skolmaten i försvar. Precis som jag och hon minns, att de dagar de serverades pannkakor, då åt en del grabbar mellan 14-20 stycken. Är det så himla nyttigt kan man undra.