Nackdelarna med A-traktorer

Inte bara fördelar med A-traktorer, skriver signaturen "Fröken Friman".

Inte bara fördelar med A-traktorer, skriver signaturen "Fröken Friman".

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-06-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i SN den 26/5-21 om A-traktorer. Länge leve A-traktorn läser jag! Här skrivs om alla fördelar som de här fordonen kan bidra med till sina 15-16-åriga ägare. Det finns naturligtvis fördelar men varför nämns inget om de nackdelar de här fordonen skapar för övriga kommuninnevånare? Bara i förbifarten nämns att inte alla gillar A-traktorer.  Samma gäller för ett annat reportage SN gjort om den här fordonstrenden. Vore det inte klädsamt med ett reportage om vad många av de här ungdomarna, naturligtvis inte alla, ägnar sig åt när de inte tar traktorn till skolan, träningen eller kompisarna?

Visa också den sidan som innehåller skrikande däck, tjutande motorer och hög musik i tätbebyggda områden på kvällar, helger/nätter! 1000–2000 watts högtalare låter mycket om nätterna!

A-traktorn (Epa-traktorn) togs fram på 1920-30-talet som ett komplement för de då dyra vanliga traktorerna. Vi lever alltså med en nästan hundraårig lagstiftning som Trafikverket dessutom reviderat för att det nu ska bli enklare att bygga om bilar till A-traktorer! Hur tänkte man då?