Nyköping lovar 1000-tals nya bostäder i Ostlänkens spår

Det är en motprestation att bygga bostäder för dom inblandade kommunerna för att få sin snabbtågsstation, skriver signaturen LR.

Det är en motprestation att bygga bostäder för dom inblandade kommunerna för att få sin snabbtågsstation, skriver signaturen LR.

Foto: Artem Furman/Mostphotos

Insändare2020-10-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Först vill säga att jag håller fullt och fast med alla dom föregående debattinlägg angående byggandet i Nyköping som många inte är nöjda med.

Vad har Ostlänken med detta att göra? Ostlänken är det jättestora snabbtågsprojektet som är beslutat att byggas mellan Järna och Linköping som kommer att var färdig för tågtrafik år 2035 enl.Trafikverket och det påverkar fem kommuner utefter sträckan Södertälje, Trosa, Nyköping, Norrköping och Linköping och alla vill ju ha sina stationer och det kräver omfattande bostadsutbyggnad säger våra kommunpolitiker och alla vill ju vara med på tåget.

Dessa kommuner har förbundit sig i en överenskommelse med "Sverigeförhandlingen" som var en del av regeringskansliet att under en 20 års period bygga 55 000 bostäder och för Nyköpings del handlar det om 7 400 nybyggda bostäder det blir 370 nybyggda bostäder per år, dessa omfattande nybyggnationer har man förbundit sig att utföra, om behovet finns eller inte står det inget om utan det måste man bygga oavsett om det är bostadsbrist eller inte det är avtalat så.

Denna information kan man läsa på SVT Nyheter/Sörmland publicerad 15 juni 2016 samt avtalet blir påskrivet av samtliga kommuner publicerad den 13 november 2017 på samma sida.

Det blir sannolikt ytterligare bostäder som andra privata aktörer vill bygga så totalt så blir det säkert många fler.

Det är en motprestation att bygga bostäder för dom inblandade kommunerna för att få sin snabbtågsstation utefter sträckan som för Nyköping är planerad vid Skavsta Flygplats.

Reaktionerna från Nyköpingsborna är många plus mig själv att vissa byggnationer som pågår, plus dom som är på planeringstadiet känns inte bra, jag tycker att kommunens beslutsfattare hädanefter bör tänka till mycket mer innan beslut fattas, så att fler Nyköpingsbor blir mer positiva av sin stad.