Oansvarigt agerande av Gnesta kommun

Gnesta 21 juli 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är många i Gnesta som ända sedan badplatsen vid Frösjöstrand iordningställdes ifrågasatt hur skattepengar kunde användas till denna anläggning. Att dölja botten med gummiduk och då tro att alla utsläpp ska försvinna är ingenting annat än total okunskap.

Nu har badande i god tro använt strand och sjö utan att för en sekund ana att vattnet är en bakteriehärd. Barn får kallsupar, simmar under vattnet, skrattar och dyker från bryggan. Att ansvariga politiker lät detta pågå trots vetskapen om att det borde vara badförbud är ingenting annat än oansvarigt. Barn blir magsjuka och kräks på grund av dålig vattenkvalitet och först när SN tar kontakt med kommunen så kommer förbudsskyltar upp på stranden.

Att chefer slutar på löpande band handlar om dålig politisk organisation som aldrig tycks bli bättre. Två/tre kommunalråd kostar i lilla Gnesta alldeles för mycket och de pengarna borde istället användas till kompetenta chefer som tillsammans med sina medarbetare kan/vågar och får ta ansvar och fatta de kloka beslut som nuvarande politiska ledare varken kan eller borde klubba igenom. 

Gnestabo

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ledare

Ledare: Sörmlands unga - vaccinera er!

Gnesta

Grönt ljus för bad efter larm om magsjuka

Sörmland

Skarp JO-kritik efter tidningens corona-granskning: "Bristande förståelse och respekt"

Gnesta

Risk för nya badförbud vid Frösjöstrand

Sörmland

Smittan fortsätter att minska – men en åldersgrupp sticker ut

Visa fler