SD kräver klartext om vården i Nyköping

SD ser positivt på att det socialdemokratiska styret äntligen har fått insikt i att omsorgen inte fungerar så bra som den skulle kunna göra, skriver  tre representanter från SD i Nyköping.

SD ser positivt på att det socialdemokratiska styret äntligen har fått insikt i att omsorgen inte fungerar så bra som den skulle kunna göra, skriver tre representanter från SD i Nyköping.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-10-07 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”SD bagatelliserar behovet av förändringar i äldreomsorg”  23/9–21.
SD ser positivt på att det socialdemokratiska styret äntligen har fått insikt i att omsorgen inte fungerar så bra som den skulle kunna göra. Då har det ändå ramlat in många miljoner i statsbidrag, pengar som gått upp i rök, som styret helt har dribblat bort på vägen. Det finns fortfarande frågetecken som behöver rätas ut.

Ni skriver att ni vill skapa fasta anställningar, samtidigt som ni klubbat igenom att 77 tjänster ska försvinna. Hur går den ekvationen ihop? Ni skyller en dålig kvalité på vikarier, men ni är själva ansvariga för personalpolitiken. Det är inte att ta ansvar. Sverigedemokraterna vill självklart ha en ekonomi i balans. När det vid ett senare tillfälle kommer fram att besparingen ska bestå av att skära ner på personal, då säger vi nej, vilket fler borde göra. Valet måste inte stå mellan kvalitet och kvantitet i vården, det går faktiskt att kombinera. Omsorgen är ett värdefullt och viktigt ansvar, som ska tas på största allvar. SD har ambitionen och kunskapen att stärka omsorgen i Nyköpings kommun. Det ska utgå från brukarnas och medarbetarnas bästa.
Vi är beredda att göra skillnad, och vara en del av lösningen till en bättre välfärd i Nyköping.