SVT:s högervridning är en fara för demokratin

Ledarskribenten för Aftonbladet skriver den 10/4 - 21 att SVT har tagit SD:s hot om minskat stöd på allvar och därför nu fjäskar för SD. Skriver signaturen "Gråsosse"

Ledarskribenten för Aftonbladet skriver den 10/4 - 21 att SVT har tagit SD:s hot om minskat stöd på allvar och därför nu fjäskar för SD. Skriver signaturen "Gråsosse"

Foto: Jessica Gow/TT

Insändare2021-04-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Stödjer Löfvens uttalande om att demokratin är i fara" publicerad den 10/4. 

Lena Blomkvist redovisar i sin insändare 10/4 - 21 ett utdrag ur Josef Franssons (SD) motion ställd till Sveriges riksdag. En skrämmande läsning som ger en föraning om vad som skulle hända om SD fick en maktposition efter nästa val. De vill till exempel banta ner bidraget till SVT till en bråkdel. Bara att SD - ledaren gick på party med musikgruppen Ultima Thule i Oxelösund borde misskreditera honom för alla högre politiska uppdrag.

Ledarskribenten för Aftonbladet skriver den 10/4 - 21 att SVT har tagit SD:s hot om minskat stöd på allvar och därför nu fjäskar för SD. De tillåter nu att högerextrema vindar fyller ut program som Aktuellt, Agenda och 30 minuter. Ledarskribenten menar att dessa program nu ligger rejält till höger om mitten.

Jag har märkt att det inrikespolitiska oraklet som tidigare höll till i Aktuellt numera dyker upp även i Rapports nyhetssändningar. Han lyckas alltid att misskreditera den nuvarande regeringen och dess ministrar. 
Numera stöder han sig även på olika opinionsundersökningar som han beställt från Novus. Vad kostar alla dessa beställda undersökningar? Kan SVT även beställa slutresultatet av undersökningarna? Det är skattebetalarnas pengar som det statsunderstödda SVT utnyttjar på ett tvivelaktigt sätt.

Narkotikahandel, gängkriminalitet, utanförskapsområden är exempel på problem som borde kunna förmå partierna att samarbeta för att hitta lösningar på. Politikernas uppgift är väl inte att i första hand tänka på sin egen prestige utan att försöka hitta konstruktiva lösningar på allvarliga samhällsproblem.