Underskottet i Gnesta kommer inte självläka

Underskotten har pågått i några år men Gnesta verkar vandra vidare i samma fotspår utan att göra något åt grundproblemen utan istället försöka låta dem självläka.
Skriver Oskar Sulin, Lena Staaf, Vänsterpartiet Gnesta.

Underskotten har pågått i några år men Gnesta verkar vandra vidare i samma fotspår utan att göra något åt grundproblemen utan istället försöka låta dem självläka. Skriver Oskar Sulin, Lena Staaf, Vänsterpartiet Gnesta.

Foto: Henrik Norling

Insändare2020-10-06 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Egen replik på "opposition i majoritet eller majoritet i opposition" 10/9.
Undertecknad ställde via insändarsidan till (C) Gnesta var partiet står i frågan om åtstramningarna som sker i verksamheten hos Gnesta kommun. Den enda kommentaren som (V) har uppfattat från ”oppositionen” är Håkan Ekstrands i SN 7/9 ”Kommunstyrelsen har skärpt tonen gentemot nämnderna. Det har varit underskott ett tag, nu måste det bli verkstad”. 

V:s tolkning av detta är att majoriteten tillsammans med ”oppositionen” slår sig själva för bröstet och tycker att budgeten är tillräcklig vilket i praktiken leder till att det skylls på verksamheten att den inte klarar av att leverera inom uppsatta ramar. Vad har oppositionsrådet för konkreta förslag till lösningar på underskott och utköp av personal mer än att ”det måste bli verkstad nu”? Underskotten har pågått i några år men Gnesta verkar vandra vidare i samma fotspår utan att göra något åt grundproblemen utan istället försöka låta dem självläka.