Vi satsar på Nyköpings lasarett

Nyköping 7 april 2021 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till ”Svårare att få sjukvård i Nyköping” (SN 31/3)

Signaturen Multisjuk 70+ undrar om Nyköpings lasarett ska avvecklas. Jag kan med stolthet meddela att det är precis tvärtom! Vi satsar på Nyköpings lasarett och bygger bland annat en helt ny akutklinik, fler operationssalar och så sent som i februari tog vi beslut om att investera i ytterligare en magnetröntgenkamera.

Hjärtvården i Sörmland tillhör toppen i landet. Det visar resultaten från Swedheart som presenterades på årets alla hjärtans dag. Våra medarbetare i Nyköping vittnar om hur de varje dag får höra från hjärtpatienter hur nöjda de är med både bemötande och omhändertagande.

Det är naturligtvis beklagligt att vissa väntetider just nu är längre än vanligt. Den pågående pandemin sätter hela hälso- och sjukvården under en enorm press. 

Pandemin till trots har vår region klarat av många områden bättre än de flesta andra och ändå genomfört en stor del av den ordinarie vården, inklusive operationer. Det här beror förstås på att våra medarbetare inom alla områden gör ett alldeles oerhört arbete. 

Jacob Sandgren (S), regionråd
Region Sörmland

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Nyköping

Rekordspridningen ska brytas – med personligt tilltal

Nyköping

Grundskola bommar igen – även rektor smittad av covid

Nyköping

Pandemin sätter stopp för Näringslivets dag

Nyköping

Fler äldreplatser behövs – då satsar kommunen på Aspa: "Känns jättekul"

Sörmland

Smittan ökar i alla kommuner utom en – värst i Nyköping

Visa fler