Bildspel: Många medpå årets julpromenad

Julpromenaden som arrangerats av Nyköpingsbon Jonas Larsson blir populärare för varje år som går. I år slöt nära 30 tappra fotgängare upp för att promenera tillsammans.

24 december 2014 16:12

För tredje året i rad arrangeras julpromenaden i Nyköping för de som vill aktivera sig, träffa lite folk eller anlägga aptit inför julbordet.

Bakom projektet står Nyköpingbon Jonas Larsson som mötte upp med årets deltagare på Stadshustrappan.

– Jag kände själv en julafton att jag inte hade fullt program. Jag skulle träffa mina barn på förmiddagen och sedan hade jag inte så mycket mer som hände, säger han.

Promenaden gick i riktning mot Culturum, fortsatte sedan mot Repslagargatan, vidare längs med Nyköpingsån, tills sällskapet vände om via S:t Annegatan, för att slutligen komma tillbaka till Stora torget. 

– Det är många som sitter ensamma, eller som tycker att julafton är en ganska lång dag, så jag tänkte att då kanske man kunde ses en stund och ta en promenad. Då händer det i alla fall någonting, fortsätter Jonas.

Totalt var det 28 personer som deltog, plus 5-6 hundar - ett glatt sällskap som bekantade sig med varandra under den cirka en timma långa promenaden.

Det pratades om bäverspår, hundskötsel, om den döda ål (!) på Nyköpingsåns is, om ditten och datten, om julen och om svårigheten att ro hem ett andrahandskontrakt i Stockholm. Bland annat.

En av de som deltog var Nyköpingsbon Rickard Hellgren.

– Jag såg det här på Facebook. Det är första gången jag är med. Jag tycker det är ett väldigt bra initiativ, att få komma ut en stund på julafton och ansluta sig till andra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa