Bilister frontalkrockade i kurva – SMHI varnade för ishalka i hela Sörmland

Vid klockan 06.15 på fredagsmorgonen inträffade en våldsam krock strax utanför Ålberga, med tre personbilar inblandade. Det är väldigt halt ute på småvägarna, uppger både räddningstjänsten och SMHI.

15 mars 2019 06:28

Olyckan inträffade i en kurva nära avfarten mot Ålbergabacken.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Men ingen av de inblandade verkar ha kommit till fysisk skada.

– Det är tre personbilar som har krockat. En person befann sig i respektive bil, som det ser ut just nu kommer ingen av dem att behöva åka till sjukhus, sa Christer Sjögren, insatsledare på räddningstjänsten.

Två av bilarna har först frontalkrockat. Det troliga är att den tredje bilen därefter har kört på ett av de andra fordonen. Enligt den informationen som polisens har fått från SOS så skedde olyckorna i låg hastighet.

En av bilarna har hamnat i diket vid sidan av vägen, men skadorna efter smällen blev så pass omfattande att samtliga tre bilar behövde bärgas från platsen, vilket påverkade framkomligheten på vägen mellan Ålberga Gård och Ålberga. Efter olyckan var vägen helt blockerad i samband med räddningsarbetet, vid klockan 08.40 var bilarna bärgade och trafiken kunde släppas på som vanligt igen.

Enligt uppgifter från olycksplatsen rådde rena isgatan på vägen, och både räddningstjänsten och SMHI flaggade för halka på småvägarna under fredagsmorgonen.

SMHI gick även ut med en varning för plötslig ishalka i hela Sörmland, för fredag morgon. Vid klockan 07.30 var en saltbil på plats för att inleda halkbekämpning på vägsträckan.

Polisen misstänker inget brott bakom trippelkrocken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson