Inför Folk och kultur: "Öppna era hem"

I februari går Folk och kultur av stapeln i Eskilstuna. Nu uppmanar Destination Eskilstuna folk att öppna sina hem för besökare till konventet.

10 oktober 2019 13:06

Kulturkonventet Folk och Kultur hålls i Munktellstaden 5-8 februari. Nu uppmanar Destination Eskilstuna människor att öppna sina hem för besökare till konventet, och hyra ut hela eller delar av sin bostad. Något som skulle hjälpa Eskilstuna som destination och samtidigt ge ett extra tillskott i kassan för privatpersoner

– Historiskt sett har evenemanget varit en bidragande faktor till att februari, som annars är en ganska grå hotellmånad, verkligen blomstrat. Med en kapacitet på totalt 2068 bäddar i staden är det nödvändigt för Eskilstuna att kunna erbjuda alternativa typer av boende, uppger Helena von Porat, ordförande Eskilstuna Hotell- och restaurangförening.

Om du skulle vilja hyra ut din bostad bör du först ta reda på vilka skatteregler som gäller. Om du bor i en hyresrätt behöver du få tillstånd från din hyresvärd för att få hyra ut. Bor du däremot i en bostadsrätt behöver du ett godkännande från din bostadsrättsförening.

Det är tredje året i rad som Folk och Kultur anordnas i Eskilstuna, och antalet arrangörer på konventet stiger för varje år. Folk och Kultur som ibland kallas för ett "Almedalen för kultur".

– Det är lite roligt med den här jämförelsen med Almedalen för där öppnar Visbyborna upp sina hem nåt så otroligt. Och vem skulle inte vilja ha en konstnär eller en politiker på soffan hemma hos sig? Det vore väl en bra upplevelse, säger Linde Sjöstedt, projektledare för Folk och Kultur.

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Öhrman