Kvinna knivrånad när hon rastade hunden i Årby

Klockan var ett par minuter efter midnatt och kvinnan skulle ut och rasta sin hund i bostadsområdet Årby i Eskilstuna. Plötsligt, från ingenstans, kom två killar upp bakom henne och rånade henne. En av dem hotade henne med kniv.

2 april 2019 12:31

Klockan var ungefär fem minuter efter midnatt, natten mot tisdagen, när kvinnan gav sig ut för att rasta hunden. Hon fick en chock när de två killarna plötsligt gled upp bakom henne i mörkret.

– En av dem tog fram en kniv. De sa att de ville ha hennes tändare, berättar Lennart Vestergren hos polisen i Eskilstuna.

Lennart Vestergren berättar att rånarna inte nöjde sig med kvinnans tändare. De krävde också att få hennes jacka och hon vågade inte göra annat än att ge dem jackan. När de såg att hon hade en klocka på sig ville de ha den också.

– Hon blev av med en jacka, en klocka, hörlurar och att par hundra kronor i kontanter, berättar Lennart Vestergren.

Kvinnan som är i 25-årsåldern blev chockad efter det som hänt henne, men lyckades larma polisen och berätta vad som hänt.

Ingen misstänkt är för närvarande gripen. Männen ska vara i 20-25-årsåldern. Den av männen som hotade kvinnan med kniv var mellan 175 och 180 centimeter lång, och bar svart jacka och svarta byxor. Den andre mannen ska ha varit något kortare: knappt 170 centimeter lång, ha haft "biffig kroppsbyggnad" och ha burit en mörkblå jacka och vita skor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg