Svarade på annons på nätet – nu misstänks trion för rån i Årby

Tre personer, två män och en kvinna, misstänks för rån och misshandel efter en händelse i Årby centrum vid 17-tiden på söndagen. Det hela började med en annons på internet.

1 april 2019 20:22

Det var en man som bor i området som hade satt ut en annons på Blocket om att han ville säja några mobiltelefoner Han fick napp på en köpare och möte bestämdes till Årby centrum. När han närmade sig mötet anade han oråd. För det var inte bara en spekulant som kom, utan tre. Två män och en kvinna.

– De krånglade med betalningen och försökte till slut tvinga in mannen in deras bil där han blev misshandlad. Han blev slagen och fasthållen. berättar Lennart Vestergren hos polisen i Eskilstuna.

Trion ska också ha försökt tvinga säljaren att ta ut pengar från sitt bankkonto, men lyckades inte.

Innan det hela var över hade mannen blivit av med de två mobiltelefoner han hade tänkt sälja och en armbandsklocka som de tog från honom. Han blödde också från munnen och hade skador i benen efter misshandeln.

Trion ska ha kommit till platsen i en silverfärgad bil, berättar Lennart Vestergren. När registreringsnumret kontrollerades visade det sig att bilen var stulen.

– Om någon har tips eller om vittnen har sett något av detta önskar vi att de hör av sig till polisen, säger Lennart Vestergren.

Polisens telefonnummer: 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa