Svarttaxiresa från Systembolaget slutade med rånförsök

Mannen och kvinnan blev erbjudna skjuts från Systembolaget för 100 kronor. När de kom hem utsattes de för ett rånförsök.

12 februari 2017 10:54

Det var vid 17-tiden i onsdags som paret, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern, hade varit på ett av Systembolagen i Eskilstuna och handlat. De hade åkt taxi dit, men när de skulle hem blev de enligt den polisanmälan som nu finns upprättad erbjudna en billigare lösning än att ta en vanlig taxi - de blev erbjudna svarttaxi. För 100 kronor skulle de få åka hem till mannens lägenhet, som ligger på Norr i Eskilstuna.

I svarttaxin satt förutom den vuxna föraren ytterligare tre personer: en vuxen, samt två ungdomar. Paret tackade ja trots att det redan var trångt i bilen, och färden påbörjades.

När svarttaxin nått adressen på Norr och paret hade betalat uppges de två ungdomarna ha rusat ut och försökt råna dem. De hann dock sätta sig i säkerhet i portuppgången, så det hela stannade vid ett försök.

Vilka personerna i svarttaxin var vet inte polisen. Däremot har man en beskrivning av bilen i fråga att utgå ifrån, om än en vag sådan.

‒Det var en mörkblå bil, i övrigt finns inga uppgifter om den, säger Benny Ljungkvist på polisen i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg

Ämnen du kan följa