Nya parkeringsregler på flera Gnestagator

Den första juni började ett gäng nya parkeringsföreskrifter att gälla på ett flertal Gnestagator. Bland annat är det nu förbjudet att parkera längs Sjögatan.

4 juni 2019 17:10

Det är samhällsbyggnadsnämnden som beslutat om ändringarna. Från och med den första juni är det förbjudet att parkera längs Sjögatan, Stinsgatan och halva Järnvägsgatan. Claes Lindkvist är gatuingenjör och förklarar beslutet.

– Gnesta kommun har ju byggt äldreboende där och Stinsgatan och Sjögatan är trånga gator, där vill vi inte ha några bilar på grund av leveranser till äldreboendet. Dessutom ska det byggas mer där, och så har vi förskolan också. Barn som skyms bakom parkerade bilar är inte bra. Men vi vill också komma åt att ploga på vintern, det hade vi problem med på Järnvägsgatan i vintras, säger han, och hänvisar till pendlarparkeringen vid Frösjöstrand i stället.

– Man kan också parkera längs Margretedalsvägen. I övrigt är det egna parkeringar för de boende som gäller.

Längs Margretedalsvägen införs 24-timmarparkeringar. Detsamma gäller halva Järnvägsgatan. På samma ställe har det också inrättats parkeringar för rörelsehindrade med parkeringstillstånd.

– Det har också införts 24-timmarsparkering på Thulegatan, men det var en ren formalitet, det var bara inte inskrivet i föreskrifterna.

Dessutom har man infört parkeringsförbud på några vändplatser i Dansut, och satt tidsbegränsning på 16 p-platser vid parkeringen mellan Elektron och Kullagatan. Där får man nu stå i tre timmar med p-skiva.

– Vi har fått högre tryck på kortare parkeringstider inne i centrum, så inte bara boende och de som jobbar står där, utan möta andras behov också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maja Edsö