Hovrätten fastställde fängelsestraff

Hovrätten har fatställt domen för en Trosabo. Mannen döms till två månaders fängelse efter att ha hotat mörda en bekant.

22 mars 2019 21:30

Göta hovrätt har fastställt tingsrättens straff för en man i 30-årsåldern, skriven på en adress i Trosa. I maj 2018 dömdes mannen i Örebro tingsrätt till två månaders fängelse för två fall av olaga hot mot en bekant. Han dömdes då även att betala skadstånd till målsäganden på 12 000 kronor.

Vid ett av tillfällena i september 2016 ska mannen ha hotat den andra personen genom att via röstmeddelanden uttala hot att han skulle döda målsäganden. Han skickade även en bild på en kniv till honom. Vid det andra tillfället i september samma år ska Trosabon ha uppsökt målsäganden hemma hos en bekant i Hällefors kommun, beväpnad med en kniv. Efter att ha kommit in via altandörren gjorde han ett utfall och högg fast kniven i en bänkskiva, samtidigt som han ska ha uttalat dödshot. Polisen larmades och grep därefter mannen.

"Hotet var sådant att X kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet", konstaterade Örebro tingsrätt. Trosabon hade yrkat på att Göta hovrätt i Jönköping skulle frikänna honom, alternativt bestämma påföljden till villkorlig dom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Hellmyrs

Ämnen du kan följa