Köpeavtal för två tomter är påskrivna

Tegelstaden har nu skrivit på köpeavtalen till två tomter; brandstationen och parkeringsplatsen i kvarteret Pionen.

29 mars 2019 16:26

Tegelstaden har, enligt kommunen, betalat 18,4 miljoner kronor för de två tomterna.

På den nuvarande parkeringsplatsen mellan Röda korset och Friskis och svettis ska Tegelstaden bygga ett bostadshus med plats för 48 nya lägenheter.

Det nya huset består av tre huskroppar runt en upphöjd innergård. Här planeras också fortsatt kommunal parkering i gatuplan. Byggstarten är planerad till april/maj 2019.

Den före detta brandstationen ska ersättas med ett nytt bostadshus med plats för 110 lägenheter. Det nya huset föreslås få en trappform, med sex våningar i hörnet Eriksbergsvägen/Djulögatan för att sedan gå ner till fyra våningar på gavlarna.

Tegelstaden inväntar just nu klartecken på att få riva brandstationen

Som Katrineholms-Kuriren tidigare berättat har rivningen dragit ut på tiden eftersom länsstyrelsen kräver ytterligare provtagningar av marken, eftersom det har legat just en brandstation på platsen.

Länsstyrelsen vill säkerställa att det inte finns någonting kvar i marken som kan vara en risk för de som kommer att bo där.

– Om det finns något som behöver saneras så ska man visa hur man planerar att göra det. Och då handlar det troligtvis om att gräva bort massorna, sa planarkitekt Sara Eresund vid tidigare tillfälle.

Man beräknar att dessa ska vara klara i mitten av maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa