Lista: Schlager-Stefan om låtarna – "Ingen riktig monsterhit"

Det har återigen blivit dags för final i Melodifestivalen, efter en sex veckor lång turné är vi äntligen framme i Friends Arena.

10 mars 2018 13:00

Årets finalfält håller jämn klass och jag tycker vi har en hög lägsta nivå men det finns ingen riktig monsterhit i finalen. Det finns ingen Loreen och ingen Måns Zelmerlöw.

Det är istället en ganska jämn final där det finns många olika segerkandidater och jag skulle vilja säga att det är svårtippat i år. Man saknar en tydlig vinnarkandidat, det finns ingen storfavorit utan många bidrag som skulle kunna vara slutvinnare.

Det kommer som vanligt handla mycket om vad den Internationella juryn röstar på och det är ju inte alltid som den är överens med svenska folket. Det finns dock en knapp förhandsfavorit i Benjamin Ingrosso. Benjamin har ett nummer som sticker ut och en låt som känns modern och han är ett superproffs på scenen, det kan bli svårslaget.

Men jag fortsätter också att tro på Felix Sandman, hans låt blir allt populärare och killen gör den här låten med stor inlevelse, det här skulle kunna vara en vinnare.

John Lundvik får heller inte räknas bort, han sjunger superbra och en låt som skulle kunna passa både juryn och folket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson