Man dömd till skyddstillsyn

En man i 30-årsåldern har dömts till skyddstillsyn för ofredande, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

21 mars 2019 14:00

Vid åtminstone sex tillfällen skickade mannen kalsonger och shorts till en kvinnas brevlåda, tillsammans med lappar där han uttryckt att han tycker att kvinnan ser bra ut och att han vill ha samlag med henne. Dessutom har han kontaktat kvinnan via sociala medier, trots att hon sagt till honom att sluta. Det skedde enligt domen under sommaren i fjol.

Mannen har erkänt att han skickat underplagg vid något tillfälle, men säger att han inte skickat några kalsonger. Han har ringt på hos kvinnan en gång och skickade en lapp en gång, säger han.

I november skulle polisen omhänderta mannen på grund av fylleri. Då angrep han poliserna genom att knuffa den ene nerför en trappa och genom att slå polisen. Den andre polisen knuffade mannen in i väggen och utdelade flera knytnävsslag mot ansiktet.

Mannen har erkänt att han knuffade poliserna, men inte det övriga våldet.

Enligt domen ska mannen betala 5 000 kronor till kvinnan i skadestånd för kränkning, men rätten anser inte att poliserna har rätt till ersättning, med hänsyn till att situationen var tumultartad och att poliserna även utsatte mannen för våld vid omhändertagandet.

Vid samma tillfälle hittades narkotikaklassade tabletter hos mannen och han döms till skyddstillsyn för ofredande, våld mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa