Misshandel filmades – en man döms till fängelse

En man döms till åtta månaders fängelse för att ha misshandlat en annan man. En vittnesfilm på händelsen blev avgörande i skuldfrågan.

25 mars 2019 15:18

Det var i april 2016 som fyra personer hamnade i bråk i centrala Nyköping. En av dem fällde offret till marken, varpå en misshandel utbröt. Den nu dömde mannen har enligt domen i Nyköpings tingsrätt slagit och sparkat offret på överkroppen och i ansiktet.

En person blev vittne till misshandeln. Han larmade polis och filmade händelsen. Av filmen framgår att tre personer står upp och en person ligger på marken. En av personerna slår och sparkar offret upprepade gånger, och knäar också offret i ryggen. När han är på väg att lämna platsen vänder han tillbaka och sparkar den liggande mannen i huvudet. De två andra personerna står bredvid.

Mannen greps samma dag, men hävdade att han inte varit på platsen vid tillfället – däremot hade han varit där vid ett annat tillfälle samma dag. Han nekar till brott och hävdar att det inte är han som syns på filmen.

Mannen släpptes senare, men häktades i sin utevaro i februari i år – nära tre år efter att misshandeln ägde rum. Han hade fram tills dess undandragit sig lagföring. Han frihetsberövades i början av mars.

Att han hållit sig undan – och att misshandeln bedöms vara av allvarligt slag – gör att tingsrätten dömer honom till åtta månaders fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Ringberger

Ämnen du kan följa