Musik i kubik när Musikens hus öppnar dörren

En buffé av musik serveras i Musikens hus i Katrineholm vecka sju, när det än en gång är dags för husets föreningar att presentera sig under Musikens hus-akademiens paraply.

9 februari 2019 15:00

Konstverket på väggen utanför byggnaden "spelar" sommarsången "Uti vår hage" och ger lite tröst till den som väntar på en grönare årstid. Kanske är det inte just den melodin som kommer att ljuda innanför väggarna nästa vecka, men mycket annat blir det under Musikens hus-veckan då det under fyra kvällar bjuds på gratiskonserter för katrineholmarna.

Musikens hus hyser en rad körer och orkestrar som har sitt musikaliska hem i lokalerna. Där finns bland andra Visans vänner, Jang Vojses, kammarkören, kammarmusikföreningen och Kulturskolan.

På måndag, den 11 februari, stampar Spelmanslaget i gång takten i huset och följs av vokalensemblen Jang Vojses, som senast fyllde Tallåsaulan med julkonserter. Tisdagen viks åt Visans vänner i Katrineholm, som fyller 55 år och som är en flitig förening med många konserter i Musikens hus. Visans vänner får sällskap av lika flitiga bandet Double Inn som nyligen gjorde en spelning i en fullsatt Katrineholms kyrka.

Den tredje kvällen, 13 februari, står Katrineholms jazzklubb Hothouse Jazz & blues på scenen, liksom Katrineholms kammarkör som leds av Musikens hus verksamhetsledare Ingrid Falk. Kammarkören ska för övrigt även samarbeta med Tommy Nilsson när han kommer till Floda kyrka den 27 mars.

Sista kvällen i Musikens hus-veckan är det Alla hjärtans dag och Kulturskolans elever och lärare presenterar då "Alltid på en torsdag", med kärlekstema förstås.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising