Nyköpingspojkarna bjuder in till underhållning

Henrik Nordenskjöld, vice ordförande för Nyköpingspojkarna, bjuder i år in till underhållning i alla former. De som är välkomna är gamla studenter och lärare till Nyköpings läroverk, innan skolsystemet ändrades.

6 maj 2016 18:29

Vad är Nyköpingspojkarnas Gästabud?

– Varje år träffas vi i studenttider för att sätta upp ett program. Gästabudet går ut på att ha trevligt och i huvudsak är det för studenterna som firar 50-års jubileum, även om vi andra också firar. Programmen ser lite olika ut varje år men kvällen avslutas alltid med middag och dans.

Vilka är Nyköpingspojkarna?

– Vi är en förening för alla som gått på Nyköpings läroverk innan det naturliga upptagningssystemet försvann, 1968. Även kända Nyköpingsbor är med. Vi är en genusneutral förening, trots namnet. Det är en fråga vi får ofta.

Vilka kommer delta under Gästabudet?

– Det är i huvudsak vi studenter men också de lärare som ännu är vid liv. I år är det ungefär 60 stycken som firar 50-års jubileum.

Vad är dina förväntningar på dagen?

– Ja, tack och lov ser det ju ut som att vi blir lovade fantastiskt fint väder. Många som kommer tillbaka till Nyköping vill säkert återuppleva staden när man ändå är på besök. Det blir ju en liten nostalgikänsla. Jag hoppas på att få se en och annan gul studentmössa, även om många av oss tyvärr har slängt den.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jennifer Karlsson