Gammal grill har omvandlats till pizzeria

Matstället på Skjutsaregatan 11 har haft flera ansikten genom året. Från och med måndagen är det en pizzeria – med rötterna i Söderköping.

Veysi Korkut hanterar vant pizzadegen.

Veysi Korkut hanterar vant pizzadegen.

Foto: Peter Alexis

Nyköpings kommun2019-10-21 19:03

Det är strax efter lunch och personalen på Vi och ni pustar ut. Det senaste tillskottet bland Nyköpings restauranger har bara haft öppet några timmar.

– Det känns väldigt bra nu. Jag hoppas verkligen att folk i Nyköping kommer hit åtminstone en gång för att se vad vi har att erbjuda, så får de avgöra själva vad de tycker sedan, säger ägaren Michael Atas.

För de som varit i Söderköping kanske Vi och ni-loggan känns igen. Där har Michaels pappa Sükrü Atas drivit restaurang sedan länge och nu hjälper han till vid öppningen i Nyköping.

– Vi har haft öppet i Söderköping i 15 år. Det här blir samma koncept, förutom att vi har fullständiga rättigheter i Söderköping, säger Sükrü Atas.

På menyn finns bland annat pizza och kebab – men en av de anställda, Kevork Kordian, menar att de kommer med något nytt som inte finns i Nyköping.

– Vi gör lyxpizzor med surdegsbotten och bara med färska råvaror. Jag tror att de glutenfria pizzorna kan bli jättepopulära. Sedan kan vi göra dem med veganost också. Det kan behövas ett nytt ställe i Nyköping, säger han.

De berättar att de ägnat den senaste tiden åt att ha renoverat lokalerna från grunden. Genom åren har bland annat en korvkiosk huserat här.

Michael Atas bor i Norrköping och har nu börjat pendla in till Nyköping, men tror att han kommer flytta till staden.

– Jag tror att jag har hittat en lägenhet som kan bli bra, säger han.

Michael Atas hoppas att Nyköpingsborna ska gilla hans surdegspizzor.
Michael Atas hoppas att Nyköpingsborna ska gilla hans surdegspizzor.
Karta: Skjutsaregatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!