Polisen lägger ned snarkutredning

Polisen utreder inte om det var brottsligt att köra ut Nyköpingsbon Peter Lindvall, 69, från kyrkan.

Peter Lindvall började snarka och blev utkörd från kyrkan  i Bergshammar. Han ville att polisen skulle utreda händelsen men nu har ärendet lagts ner.

Peter Lindvall började snarka och blev utkörd från kyrkan i Bergshammar. Han ville att polisen skulle utreda händelsen men nu har ärendet lagts ner.

Foto: Jimmy Persson

Nyköpings kommun2019-10-17 12:11

Det var under en konsert i Bergshammar kyrka som rullstolsburne Peter Lindvall somnade och började snarka ljudligt. En av konsertbesökarna blev störd och rullade ut honom i regnet.

"Hon skrek att jag förstör varenda jävla konsert när jag kommer hit och snarkar", sade Peter Lindvall när han berättade om händelsen i SN. 

Han säger att rullstolen började rulla nedför en backe men fastnade i gruset. Lindvall polisanmälde kvinnan och föreslog brottsrubriceringen "försök till mord. Han tror att han kunde dött om rullstolen störtat nedför backen. 

Polisens något mildare arbetsnamn blev  "ofredande genom särbehandling av funktionshindrad".  Men nu har polisens förundersökningsledare lagt ner utredningen med motiveringen att det inte finns anledning att anta att det var brottsligt att köra ut Lindvall från kyrkan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!