Stort intresse för dialogträff på Stjärnholm

Nyköpings och Oxelösunds kommuns dialogträff för upphandling är populär. 56 företag har anmält sig till träffen som är fullbokad.

Dialogträffen hålls på Stjärnholms stiftsgård.

Dialogträffen hålls på Stjärnholms stiftsgård.

Foto: Peter Alexis

Nyköpings kommun2019-10-08 12:48

Den 15 oktober anordnar Nyköpings och Oxelösunds kommun en dialogträff på Stjärnholms stiftgård. Totalt har 56 företag anmält sig till träffen som är fullbokad. Anette Stolth som är näringslivsutvecklare på Nyköpings kommun berättar att målet med träffen är att fler företagare ska få kunskap om kommunala upphandlingar och våga delta. 

– Vi bjuder in företag och leverantörer i båda kommunerna till en kväll som kanske kan ändra och förändra uppfattningar om hur upphandlingar går till. Sen så informerar vi om de upphandlingar som väntar och hur upphandlarna i respektive kommun arbetar med det. Sen är vi ju också tacksamma och angelägna om att få synpunkter för att utveckla vårt arbete, säger Anette Stolth.  

Anette Stolth ser väldigt positivt på att så många lokala företagare har valt att delta i dialogträffen. 

– Det hade vi ju hoppats på att det skulle vara och det är alltid roligt när företagarna nappar på våra inbjudningar till sådana här dialogmöten, så att det är vi glada för.    

Eftersom intresset varit så stort för dialogträffen kan det också finnas möjligheter att fler träffar hålls i framtiden. 

– Om vi märker att det är många som inte har möjlighet att komma till det här datumet då ligger ju tanken att vi gör en ny dialogträff för företagen. Det här är ju något som vi jobbar för. 

Under dialogträffen kommer företagare få träffa kommunalråd, ledande tjänsteman och upphandlare från Nyköpings och Oxelsunds kommun. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!