Han blir kommunens nya gatuchef

Det blir ombytta roller i framtiden när Mats Lindahl och Johan Rubin byter arbetsuppgifter.

Johan Rubin, till vänster och Mats Lindahl byter arbetsroller med varandra.

Johan Rubin, till vänster och Mats Lindahl byter arbetsroller med varandra.

Foto: Anton Comstedt

Oxelösunds kommun2019-10-13 12:17

Mats Lindahl slutar som gatuchef i samband med att han går i pension. Han kommer dock att fortsätta arbeta på kommunen i framtiden.

– Jag blir projektledare för gata och park och det blir med inriktning på gatan. Jag går ner och jobbar nu tre dagar i veckan som nybliven pensionär och ska jobba med mark- och beläggningsprojekten, säger han och fortsätter: 

– Nu blir det officiellt att Johan (Rubin) tar hand om all myndighetsutövning och jag jobbar med gata. 

Johan Rubin har tidigare arbetat som projektledare på kommunen och ser fram emot att få jobba som gatuchef.

– Jag tycker att det ska bli spännande att få fortsätta med sådana grejer som vi är här för idag (torsdagens invigning). Sundsörsvägens förlängning visar ju att det händer mycket i Oxelösund nu. 

Rubin har arbetat i Oxelösund i drygt ett år, men har lång erfarenhet från sitt tidigare jobb i Nyköping. 

– Innan jag började arbeta vid Oxelösunds kommun för ett år sedan jobbade jag i Nyköpings kommun som driftchef för gatuunderhållet i drygt sex år. 

I år har kommunen rustat upp stora delar av gång- och cykelvägnätet. I framtiden kan även ett nytt cykelprojekt dra igång, då Trafikverket planerar att anlägga den sista delen av Kustlinjen till Oxelösund. 

– Det kommer alltså att göra att det finns en separerad gång- och cykelväg hela vägen från Oxelösunds till Nyköping. Det gör det ju ännu inte idag, säger Rubin. 

– Vi vet ju dock inte när det här kommer att ske. Det kanske ligger på par års sikt det vet jag inte riktigt, tillägger Lindahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!