Hela världen hälsade på hos SSAB

När SSAB:s stålprisevenemang startar igång i Oxelösund innebär det också att stålverket får besök från världens alla hörn.

David Pichanick, Jamie Hall och Johnny Greer från Austin engineering pratar med SSAB:s platschef Era Kapilashrami och SSAB:s divisionschef Johnny Sjöström.

David Pichanick, Jamie Hall och Johnny Greer från Austin engineering pratar med SSAB:s platschef Era Kapilashrami och SSAB:s divisionschef Johnny Sjöström.

Foto: Peter Alexis

Oxelösunds kommun2019-11-12 22:14

Busslast efter busslast av människor med olika nationaliteter kliver av vid restaurang Järngrytan utanför SSAB Oxelösund. Stålpriseventet - som avslutas med prisutdelning i Stockholm på torsdag, börjar i Oxelösund. Och det blir uppenbart hur globalt företaget är när kunder från bland annat Brasilien, Turkiet och USA fikar tillsammans i personalrestaurangen.

En av dem som åkt längre än de flesta är David Pichanick från det australiensiska Austin engineering. De är en av de fyra som kan vinna SSAB:s "Swedish steel prize" som delas ut till ett företag som använder stålkoncernens produkter på ett innovativt sätt. Austin engineering har tagit fram en tvådelad grävmaskinsskopa avsedd för gruvindustrin.

– Vi har tagit fram en skopa som dels ska hålla längre, men också göra arbetsmiljön säkrare för dem som arbetar med den. Våra utvecklare har verkligen tänkt "outside the box", berättar han.

En anledning att de har rest till Oxelösund är att de har använt stål som tillverkas här till sin nya skopa.

– Vårt företag och SSAB har en lång historia tillsammans. De var det första företaget som levererade stål till gruvindustrin, fortsätter Pichanick.

Era Kapilashrami är platschef för SSAB Oxelösund.

– Det är oerhört roligt att få visa upp anläggningen för våra kunder, säger hon.

Kapilashrami menar att steel prize är betydligt mer än ett pris som SSAB delar ut till någon av sina kunder.

– Det är många som skickar in bidrag och vill vinna det här priset. Jag tror att det är en fingervisning om att det är stort.

Karta: SSAB Merox AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!