Stor procentuell prisökning i Oxelösund

Närheten till havet är en av anledningarna till att bostadspriserna ökat i Oxelösund.

Intresset för bostäder i Oxelösund har ökat de två senaste åren.

Intresset för bostäder i Oxelösund har ökat de två senaste åren.

Foto: Niklas Holm

Oxelösunds kommun2019-10-12 19:08

Fastighetsbyrån har nyligen gått ut med en kartläggning över vilka gator i Sörmland som har haft de högsta prisökningarna. De har analyserat ökningar i både procent och kvadratmeterpris de två senaste åren. Den gatan som har haft den högsta procentuella ökningen är Industrigatan i Oxelösund. Där har man sett en prisökning på 79 procent. Bland de tio gator som haft den högsta procentuella prisökningen ligger sju i Oxelösund. 

– Det är så att Oxelösund på senare år har blivit väldigt attraktivt. Dels för folk som bor runt Nyköping men även för de som bor i andra delar av landet, säger Mikaela Karlsson, kontorschef på Fastighetsbyrån i Oxelösund. 

Bostadspriserna har tidigare varit låga i Oxelösund enligt Karlsson. Hon är därför inte förvånad över att priserna stigit på många håll i kommunen när efterfrågan har ökat. 

– Tittar man generellt på bostadsmarknaden har den dippat lite, men det finns ett fortsatt intresse för Oxelösund, säger Karlsson. 

Varför har Oxelösund blivit mer attraktivt på bostadsmarknaden?

– Dels tror jag att närheten till havet lockar, sedan är det många som ser över sitt boende och inte vill betala för mycket för hur man bor. Det är många som letat boende i Nyköping, men sedan vänt sig till Oxelösund, svarar Karlsson och tillägger: 

– För- och grundskolorna är i sig väldigt bra i kommunen som har gjort en stor satsning där. Och så finns ju SSAB här som är en stor arbetsgivare. Jobbar man där så är det ju en fördel att bo i Oxelösund. 

Karta: Oxelösund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!