Trafikpolisen förbereder sig på intensiv helg

Polisen förbereder sig på en intensiv helg – inte minst på annandag påsk. Trafikpolis Stefan Tranemyr delar med sig av några tips inför påskresandet.

18 april 2019 13:39

Tillsammans med jul och midsommar är påshelgen den tid på året då trafiken är som tätast på vägarna. Skärtorsdagen är i vanlig ordning den stora resdagen.

– Idag (torsdag) är vi fyra trafikpoliser ute och två bilinspektörer. Det blir mycket trafik när folk åker söderut på E4 idag, och sedan på måndag när de ska tillbaka, säger Stefan Tranemyr.

Det ökade trafikflödet påverkar även en del riksvägar, men det är i huvudsak längs E4 som trafikpoliserna kommer att hålla till.

Trafiken i påsktider är i princip lika intensiv som den vid jul och midsommar, berättar Stefan Tranemyr.

­– Annadag påsk (måndag) brukar det nästan vara mest trafik på hela året. Och när det är så här fint väder så kommer många även åka till sina sommarstugor.

Enligt SMHI:s prognos kan det pendla från nollgradigt på både fredag och lördag morgon, upp till 20 plusgrader mitt på dagarna.

­– Men nu är det så pass torrt så det är nog ingen risk för halka, även om det skulle krypa ner till någon minusgrad, säger Stefan Tranemyr.

Har du några råd att skicka med till de som ska ut och köra i påsktrafiken?

– En viktig sak är såklart att man har bilen i någorlunda skick innan avfärd. Samt att man har bensin, för det är väldigt farligt om man skulle bli stående med stopp på motorvägen en sådan här helg.

– Sedan ska man alltid tänka på att hålla avstånd och hastighet, och ta en paus i körandet lite då och då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson