Barn tog med granat till skolan

Ett barn i Kristianstad skulle visa sina kamrater sommarens trofé. Det hela slutade med att nationella bombskyddet kunde oskadliggöra föremålet – en granat

11 september 2019 01:10

En halvtimme före midnatt kunde bombskyddet oskadliggöra den granat som orsakat avspärrningar i delar av centrala Kristianstad. En kontrollerad sprängning i en rabatt intill en förskola avslutade insatsen.

Ett barn hittade granaten tidigt i somras. Barnet hade den hemma hos sig hela sommaren och tog den med sig i dag, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.
En lärare såg vad den trodde kunde vara något farligt och kontaktade polisen. På plats konstaterar de att det är liten granat, och förmodligen instabil.

Granaten ska ha hittats på Rinkaby skjutfält utanför Kristianstad.

Den har förmodligen legat en bit ner i marken på skjutfältet under en längre tid, annars hade militären tagit om hand om den tidigare, säger Thomas Söderberg.

Ingen skadades i händelsen, men delar av centrala Kristianstad var avspärrade under kvällen.

Ärendet är avslutat för vår del, men det som hände är ju inte bra och jag gissar att föräldrarna kommer att ha ett litet samtal med barnet, säger Thomas Söderberg.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT