Hårda vindar ställer till det i södra Sverige

Det blåser hårda vindar i södra Sverige och vindkänsliga fordon rekommenderas att hålla sig borta från Öresundsbron.

Det kommer att vara blåsigt i dag med hårda vindbyar under stora delar av dagen, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

15 januari 2020 02:10

Vindarna har varit hårda över Bohuslän och Göteborg under natten till onsdagen. Som högst uppmättes vindar på 27,4 meter per sekund vid väderstationen Väderöarna utanför Bohuskusten.

På onsdagsmorgonen hade de värsta vindarna gett med sig.

Blåsten är under avtagande. Det är främst kring kuststationerna som det är blåsigt, mot inlandet avtar vindarna alltmer, säger Henrik Reimer.

Trots det kommer det att vara fortsatt blåsigt under dagen.

Det är främst i södra Sverige som det kommer att vara hårda vindbyar i dag, säger Henrik Reimer.

Vattenmassor i Uddevalla

Även under torsdagen kan hårda vindbyar blåsa upp i delar av södra Sverige.

Tågtrafiken mellan Uddevalla och Strömstad stängdes vid midnatt och även Uddevallabron var under en period stängd. Samtidigt ledde blåsten till översvämningar i bland annat centrala Uddevalla och i Grebbestad, rapporterar lokala medier.

I Uddevalla körde ett tiotal bilar fast i vattenmassorna under morgonen.

De tror att de ska klara det, men det går inte att köra i så högt vatten. I morse var vi mer eller mindre stationerade där och fick hjälpa människor på löpande band, säger bärgaren Ingvar Wiik till GT.

På Öresundsbron råder en varning i båda riktningar och vindkänsliga fordon rekommenderas att inte köra över bron. Varningen kommer att gälla till klockan 13.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT