Man gripen – för 24 år gammalt mord

Vintern 1995 mördades en 32-årig man i sitt hem i Upplands Väsby.

Nu, 24 år senare, har en mordmisstänkt 55-årig man gripits av polisen – med hjälp av "ny teknik".

22 oktober 2019 17:22

Mannen greps på tisdagen.

Gripandet skedde i Stockholms län i dag på förmiddagen, och det gick lugnt till. Mannen är anhållen och förhör pågår, säger Carina Skagerlind vid polisen i Stockholmsregionen.

Det var den 20 december 1995 som mordet ägde rum. Offret, en 32-årig man, blev dödad i sin bostad i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Sedan en tid tillbaka har polisens kalla fall-grupp i region Stockholm granskat fallet. Tisdagens genombrott i utredningen beror på att ny information i ärendet uppdagats med hjälp av bland annat ny teknik. Men detaljerna i denna nya teknik är polisen förtegen om.

Ny teknik kan vara massor av saker. Det kan vara dna, det är en viktig del av den nya tekniken. Sedan kan det vara andra delar som jag inte vill gå in på – till exempel hur man kan göra spårsökningar, förklarar Carina Skagerlind.

Den gripne 55-åringen har förekommit i tidigare utredningar av fallet, men på vilket sätt vill polisen inte avslöja. Tills vidare är mannen anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Om det finns en koppling mellan mordoffret och den misstänkte vill polisen inte kommentera förrän en eventuell häktning ägt rum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT