Nya bostäder ska byggas i Vagnhärad

38 nya bostadsrätter ska byggas vid området Väsby i Vagnhärad.

Kommunstyrelsens sammanträde i Skärborgarnas hus.
Helena Edenborg sekreterare och Daniel Portnoff kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsens sammanträde i Skärborgarnas hus. Helena Edenborg sekreterare och Daniel Portnoff kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-10-11 12:31

Kommunstyrelsen har tagit beslut om att skriva på exploateringsavtalet för området Väsby i Vagnhärad. De två exploatörerna Gröna fastigheter Norden AB och Sjötorps Förvaltning AB planerar att bebygga det resterande kvarteret inom detaljplanen för Väsby med cirka 18 respektive 20 stycken bostadsrätter.

 – Vi har antagit de här entreprenörerna och det betyder att nu går vi vidare. Vi har slagit klubban i bordet, säger Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande.

På kommunstyrelsens sammanträde tidigare i veckan avhandlades även kommunens ekonomiska läge. Som SN berättat tidigare pekar delårsrapporterna mot ett positivt resultat för kommunen i år, trots att både skolan och äldreomsorgen kostat flera miljoner mer än beräknat. Daniel Portnoff menar att Trosa klarar sig bra ekonomiskt, jämfört med andra kommuner.

– Delårsbokslutet visar på ett fortsatt positivt resultat på cirka 15 miljoner kronor plus i år. Och det är i ett läge när många andra kommuner börjar med att brottas att inte klara av positiva resultat. Så vi känner oss ganska trygga det här är en stabil grund att stå på inför framtiden. Det är en lågkonjunktur på väg det vet vi då känns det väldigt bra ha lite fallhöjd i den och kunna säga att vi ser farm i mot 2020 med tillförsikt, säger kommunalrådet.

Är du nöjd med dagen sammanträde?

– Ja det är jag. Mycket information god stämning och det går bra för Trosa kommun, avslutar Daniel Portnoff.

Kommunstyrelsens sammanträde i Skärborgarnas hus.
Daniel Portnoff kommunstyrelsens ordförande.
Kommunstyrelsens sammanträde i Skärborgarnas hus. Daniel Portnoff kommunstyrelsens ordförande.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!