Enligt Annelie Silvira, Teamleader på SOS Alarm, ska hästen ha fastnat i gyttja. Räddningstjänsten hade vid tjugo i fyra inte hunnit anlända platsen. 

Utöver räddningstjänsten ska även en veterinär vara kallad till platsen.

Micael Jansson, operativ chef för Södertörns Brandsförsvarsförbund, uppger att det en ponny som gått ner i ett dike och fastnat.

Artikelbild

| Under en dryg timme fick räddningstjänsten arbeta för att få upp hästen ur diket.

– Leran ska gå upp till halsen, säger han. 

Enligt SN:s reporter på plats, Magnus Grimstedt, ska räddningstjänsten ha lyckats få upp 300-kilosponnyn från diket med hjälp av speciella bärselar och man- och hästkraft precis innan den kranbil som beställts till platsen anlände.  

– Ponny är medtagen och nedkyld men nu är den på väg upp till stallet med sin ägare, säger Patrik Nyman, räddningsledare på plats, till SN:s reporter.

Enligt räddningsledaren ska arbetet på platsen försvårats i och med att det dike som ponny fastnat i varit så pass trångt att ponnyn kilats fast, något som medförde att det var svårt att få in bärselarna under ponnyn.

Artikelbild

| Det gjordes ett flertal försök att få upp ponnyn. Efter att räddningstjänsten fått speciella material i form av lyftstroppar kunde man till slut få upp den.

Ponnyn kommer att undersökas av veterinär som funnits närvarande vid räddningsarbetet.