Populär gruppträning för seniorer

Seniorträning fyllde Safirens träningslokal till bristningsgränsen, träningscyklarna räckte inte till för alla pensionärer.

Gisela Castwall hamnade på första parkett när alla cyklar blev upptagna. Ledaren Britt-Marie Andersson fick instruera utan cykel.

Gisela Castwall hamnade på första parkett när alla cyklar blev upptagna. Ledaren Britt-Marie Andersson fick instruera utan cykel.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-10-11 19:17

Det var många som kom till Safiren i Vagnhärad för att delta på gruppträning för seniorer.

– Det här med seniorträning har varit efterfrågat. Det blir fler och fler fyrtiotalister som vill träna, så vi har hittat en träningform som är lämpad för seniorer, säger Mikael Norevall, som driver Safiren.

Under oktober månad får seniorer komma och prova på att träna med ledaren Britt-Marie Andersson. Då får prova på att cykla spinning, en form av träningscyklande och styrketräning, med eller utan vikter.

– Det finns ofta en rädsla för att komma och träna, de tror att vi ska lyfta tunga skivstänger. Så vi vill visa hur träningen kan gå till på ett enkelt sätt. Det är tanken bakom det hela, säger Mikael Norevall.

Och att träningen har blivit populär märktes under torsdagen. Då räckte inte träningscyklarna till och Gisela Castwall fick ta träningsledarens cykel längst fram.

– Ja jag fick det lite överraskande, men det känns bra, det här är toppen. Det är andra gången som jag är här, men det här kommer jag att fortsätta med, även fast jag pustar som en kamel, säger Gisela Castwall.

Dagen träningstur på träningscyklarna gick igenom Östergötland till berget Omberg 263 meter över havet.

– Ja, de är här för att bli lite starkare och få lite bättre kondition. Vi behöver röra på oss, och det ska vara roligt. För i dag ska vi cykla till Omberg, Östergötlands pärla där är det backigt och bra, säger ledaren Britt-Marie Andersson

 Mikael Hoffman kom till Safiren för att delta för första gången.
Mikael Hoffman kom till Safiren för att delta för första gången.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!