"Tre små rum kommer drivas vidare"

Ryktet om Tre små rums död är betydligt överdrivet. Det klassiska fiket i centrala Trosa kommer inte att stänga. Däremot måste vissa bitar lösas.

Klassiska Tre små rum på Östra Långgatan i Trosa har anor från slutet av 1800-talet. Förutom café finns det även ett bed & breakfast med sju rum i lokalerna. Men efter att Arne Larsons, fastighetsägare och den som driver Tre små rum, hyresgäster som drivit café och bageri gått ut på sociala medier och berättat att man ska sluta har viss förvirring uppstått. Vissa kommuninvånare har reagerat och trott att verksamheten ska stänga helt och hållet. Men så är det inte.

– Det blir en del reaktioner, men Tre små rum kommer inte att stänga utan drivas vidare. Men däremot kommer den person som hyrt själva cafédelen av mig inte att fortsätta så den biten ska lösas. Det var vad annonsen handlade om, säger Arne Larsson och fortsätter.

– Men hur jag ska lösa det, om det blir jag själv, någon extern aktör, eller om jag anställer någon vet jag inte i dag, säger han och poängterar att boendedelen inte kommer påverkas alls.

Arne Larsson bodde tidigare i Blekinge men flyttade in i huset och tog över verksamheten på Östra Långgatan i december 2015.

– Själva cafédelen har funnits där sedan någon gång på 80-talet. De som de senaste två åren hyrt café- och bageridelen har lyckats väldigt bra. Det har varit väldigt populärt med bra bakverk.

1 februari 2018 13:35

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Hellmyrs