Ufon och rymdkonst under sportlovet i Trosa

Det är inte väder för att ge sig ut i pulkabacken eller knyta på sig grillorna under det här snöfattiga sportlovet. Vad passar då bättre än att måla.

21 februari 2019 06:31

I Kvarnen har ett gäng sportlovslediga barn tagit på sig målarförkläde och fattat penseln.

– Jag målar blommor och ska göra en sol, det blir blomstertema, det lätt att måla men ibland är det lite svårt, förklarar Marsha Willén, 6, och lägger nästan nästippen mot pappret när hon gör finliret med detaljerna.

Det är kulturskolan som arrangerar kursen prova på bildkonst, det är ett tvåårigt projekt som drivs med hjälp av kulturrådet.

– Här får de komma måla eller rita fritt, det brukar komma ett tjugotal barn, störst intresse finns det bland låg- och mellanstadieeleverna men det vore kul om fler elever från högstadiet kom och testade, säger Norma Hermans från kulturskolan.

Alvin Grafford, 8, väljer färger till hans nästa målning och lägger en klick med olika nyanser på en palett.

Hur vet du vad du ska måla?

–Idéerna bara kommer, förklarar Alvin.

Nu kom en idé precis säger han och skiner upp, ett ufo!

Alvin säger att allting är bra med att ha sportlov medan han drar några drag med penseln. Matilda Grafford, 11år, som också målar håller med om att det är skönt med lov och ser mest fram emot att åka på kryssning. Syrran Emma Grafford, 12år, skapar rymd och planeter på pappret men under sporlovet stannar hon på jorden men säger att hon ska åka till Åre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson