Nyfödd flicka levande begravd

En knapp meter ner i marken stötte spaden emot något hårt och spädbarnsgråt hördes.

Ett nyfött barn hade begravts levande, en påminnelse om hur flickor fortfarande väljs bort i Indien.

14 oktober 2019 20:14

Flickan, som bedöms vara cirka fem dagar gammal, fördes till sjukhus och håller på att återhämta sig, enligt polisen i den indiska delstaten Uttar Pradesh,

Hon hittades nergrävd i en kruka på en kyrkogård i staden Bareilly. Hennes räddare var ett par som var där för att gräva en grav åt sitt eget barn, som dog efter födseln på sjukhus.

De tillkallade genast kyrkogårdsvaktmästaren som berättade att han sett föräldrarna där tidigare, Det verkar vara ett fall av flickmord, säger en polis till Thomson Reuters Foundation.

Polisen har inlett en utredning och söker efter flickans föräldrar.

Antalet flickor i Indien fortsätter att minska, enligt en regeringsrapport i somras. Under åren 2015-2017 gick det 896 kvinnor på 1 000 män, I folkräkningen 2011 var proportionerna 943 kvinnor på 1 000 män.

Det ses som ett tecken på att selektiva aborter av flickor fortsätter, trots förbud. Indisk lag förbjuder sjukvårdspersonal att avslöja det ofödda barnets kön för föräldrarna eller att genomföra fosterdiagnostik i syfte att ta reda på könet. Bara vissa registrerade kliniker får utföra aborter.

Döttrar ses ofta som en börda som föräldrarna måste betala för att få bortgifta medan söner kan försörja sina föräldrar och bära familjenamnet vidare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters