Prinsen uppmanas delta i Epsteinutredning

21 november 2019 13:09

En advokat, som företräder flera kvinnor som anklagar Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp, uppmanar prins Andrew att kontakta amerikanska utredare.

Juristen Gloria Allred säger till BBC att det inte är tydligt vad den brittiske prinsen avsåg när han i en intervju tidigare erbjöd sig att "vid behov" delta i utredningen av Epstein.

Om han inte väljer att delta i den pågående utredningen kring miljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för våldtäkt och övergrepp mot en rad kvinnor, överväger Allred att göra ytterligare brottsanmälningar å sina klienters vägnar. Oavsett vad som sker kommer prinsens vittnesmål mot Epstein vara viktigt, framhåller advokaten.

Trycket på prinsen har ökat de senaste dagarna sedan han i början av veckan deltog i en intervju i BBC. Där konfronterades han med anklagelsen om sex med en minderårig flicka som prinsen fått kontakt med via Jeffrey Epstein. Andrew förnekade uppgifterna i intervjun. Under onsdagskvällen meddelade han dock att han tar en paus från sina offentliga uppdrag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT